Naslovna English version
Upoznajte Barajevo | Sport
SPORT
Upoznajte Barajevo
Osnovne informacije
Istorijat
Stanovništvo
Privredni potencijali
Komunalna infrastruktura
Školstvo
Sport
Kultura i informisanje
Turizam

 

Opština Barajevo, iako relativno mala po broju stanovnika, spada u red “najsportskijih” opština u Srbiji. U okviru Sportskog saveza deluje 23 kluba sa oko 700 registrovanih sportista. Ovaj podatak zvuči zaista impresivno ako se zna da je Barajevo jedina beogradska opština koja nema sportsku halu. Bavljenje sportskim aktivnostima u zimskom periodu delimično je rešeno izgradnjom „balona“ Sportsko rekreativnog centra „Čolaković“.

Skoro svaka mesna zajednica raspolaže fudbalskim igralištem, kao i terenima za male sportove. U sklopu sportskog centra Pleške postoje i dva otvorena bazena. U neposrednoj blizini motela “Lipovička šuma” izgrađen je teren za preponsko jahanje na kome je održano prvo noćno takmičenje u Srbiji.

Ženski deo omladine organizovan je u 7 klubova i takmiče se u atletici, stonom tenisu, šahu, košarci, odbojci, karateu i bodi bildingu. Muški deo populacije najviše afiniteta iskazuje prema fudbalu.

Perjanice barajevskog sporta u poslednjih nekoliko godina su atletičari i karatisti, koji su osvojili mnogo medalja na raznim takmičenjima. Članovi bodi bilding kluba “Bim Gym, Branislava i Zoran Jovanović, višestruki su svetski, evropski i državni prvaci.

Odlične rezultate postižu i stonoteniserke, kao i Šahovski klub “Barajevo”.

Na području opštine održava se veliki broj sportskih manifestacija među kojima se posebno izdvaja tradicionalno atletsko takmičenje “Kros malih šampiona”, noćni turnir malog fudbal u Lisoviću, te omladinske sportske svečanosti u Velikom Borku.

Internet Media • 2010 • Sva prava zadržana