O Barajevu Privreda Fotogalerija Servisne informacije Kontakti
Privreda
JAVNO KOMUNALNO PREDUZEĆE "10. OKTOBAR"
[ info ]
[ menadzment ]
[ fotogalerija ]

Kontakt
Adresa
11460 Barajevo,
Svetosavska 4
Tel:
011/ 8302-170, 8303-782;
8301-387 direktor
Faks:
011/ 545-547
Web:
www.direkcija.com
E-mail:
direkcija@eunet.yu

ZA LEPŠE BARAJEVO

Preteča današnjeg JKP "10. Oktobar" bila je Opštinska služba za gazdovanje stambenim fondom, od koje je odlukom Skupštine opštine od 26.6.1975. godine osnovano komunalno preduzeće i preuzeto 8 radnika.
JKP "10. Oktobar", sa 56 stalno zaposlenih, organizovano je u pet radnih jedinica i to: Komunalno stambeni poslovi, Vodovod i kanalizacija, Mehanizacija i transport, Računovodstvo i Zajedničke službe.
Od 1. avgusta. 2002. godine, JP "Beogradski vodovod i kanalizacija" preuzeo je 114,5 km vodovodne mreže sa 6.405 potrošača i 227 potrošača- privrednih subjekata, objekte kanalizacione mreže, te 16 zaposlenih radnika. Lokalni vodovodi Vitkovica i Glumčevo brdo i dalje su ostali na upravljanju JKP "10. Oktobar".
Iznošenje smeća vrši se na čitavoj teritoriji opštine. Na privremenu deponiju godišnje se deponira preko 20.000 m3 smeća. Čišćenju ulica u naselju Gaj i centru Barajeva sa povremenim pranjem istih, uređenju zelenih površina, zasađivanju ukrasnog šiblja i zimzelenog drveća, posvećuje se posebna pažnja.


Sredstva mehanizacije i saobraćajna tehnika maksimalno se angažuje na održavanju vodovodne mreže, izgradnji i održavanju lokalnih i nekategorisanih puteva u letnjim i zimskim uslovima, uređenju građevinskog zemljišta, kao i u svim poslovima koji se izvode po programu Direkcije za građevinsko zemljište.
Pijačne usluge obavljaju se na zelenoj i stočnoj pijaci, a njihovo uređenje prioritetan je zadatak.
U ovom malom kolektivu očekuju da će i u narednom periodu, uz dobru vlastitu organizaciju, potpunu iskorištenost građevinske mehanizacije i stručnih kadrova, kao i uz potrebno razumevanje i pomoć Skupštine opštine Barajevo i grada Beograda, postati uzoran barajevski kolektiv, na zadovoljstvo zaposlenih i svih građana opštine Barajevo.

Internet Media • 2004 • Sva prava zadržana