Naslovna English version
Upoznajte Barajevo | Komunalna infrastruktura
KOMUNALNA INFRASTRUKTURA
Upoznajte Barajevo
Osnovne informacije
Istorijat
Stanovništvo
Privredni potencijali
Komunalna infrastruktura
Školstvo
Sport
Kultura i informisanje
Turizam

 

Najvažnije saobraćajnice na području opštine su Ibarska magistrala, regionalni put Lipovica – Kosmaj i pruga Beograd – Bar. Barajevo je od Beograda udaljeno 27 kilometara (Ibarskom magistralom), odnosno 24 km. prugom. Dobre veze postoje i sa opštinama Lazarevac, Sopot, Mladenovac i Aranđelovac. Razgranatom mrežom asfaltnih puteva centar opštine povezan je sa svih 12 sela u opštini.

Prevoz putnika obavlja preduzeće Lasta, kako u lokalnom saobraćaju, tako i na liniji prema Beogradu. Boljem prevozu putnika znatno je doprinelo i otvaranje linije Beovoza Beograd – Lajkovac. U centru Barajeva izgrađeno je moderno stajalište Beovoza, a neophodno je uvođenje većeg broja polazaka na ovoj liniji.

Veliki deo opštine Barajevo, vodom za piće snabdeva se iz sistema beogradskog vodovoda koji ulaže značajna sredstva u obnovu vodovodne mreže kao i u izgradnju nove mreže.

U svim naseljima na području opštine izgrađena je telefonska mreža. Ukupan broj telefonskih priključaka kreće se oko 10.000, a otvaranjem korisničkog servisa Telekoma Srbije u Barajevu, omogućen je velikom broju građana bežični telefonski priključak.


Internet Media • 2010 • Sva prava zadržana